המוגלובין נמוך- 8 אצל אשה בת 82

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

30/08/2017 | 21:34 | מאת: גיא

שלום, אמי מאושפזת מזה כשנה בבית חולים שיקומי במחלקת מונשמים. בת 82. נכנסה מחוסרת הכרה לאחר פגיעה מוחית בעקבות חוסר חמצן בשל טעות במהלך ניתוח. כעת היא פוקחת עיניים ומתבוננת ומסובבת את הראש ועוקבת אחרי אנשים בחדר ומניעה מעט את האיברים. אבל די משותקת במרבית גופה. ההמוגלובין שלה בכל התקופה הזאת נע סביב 8. לפני שהכל התחיל היתה עם המוגלובין מעל 12. בבית החולים לא מטפלים בזה כי "ככה זה תמיד במחלקה". האם זו תשובה מקובלת? אני רוצה שהיא כן תטופל, במיוחד משום שמצבה כל הזמן משתפר. מה ניתן לעשות כדי לעזור לה? תודה.

לגיא שלום רב, ניתן לשוחח עם רופאיה. אם התשובות שאתה מקבל אינן סבירות בעיניך, ניתן לבקש חוות דעת נוספת: (א) מנוירולוג, כדי לתת איפיון נוירולוגי מדויק למצבה; (ב) ברופא פנימי או רופא גריאטרי, כדי לחוות דעה אם ניתן לשפר את מצבה הרפואי הכללי - או אם המצב הנוכחי סביר בעיניו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים