אפילפסיה ובדיקת eeg לא תקינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/07/2017 | 04:48 | מאת: חני

אני כבת 33,האיפלסיה החלה בגיל 30,אני נוטלת למיקטל 100 מ"ג בוקר וערב לפני השינה. בדיקת mry ,ct יצאו תקינות לחלוטין ובדיקת eeg נצפתה פעילות חשמלית,רציתי לשאול בבקשה היכן ניתן לעשות את בדיקת מקור ההתקפים והאם ישנו סיכוי לריפוי ניתוחי, *האם מתח נפשי יכול להחמיר אפילפסיה. תודה.

לחני שלום, לעתים ניתן להסיק על מקור ההתקפים מן ה-EEG ומן התיאור על ידי המטופל ועד טוב (מלווה, אם אפשר, בצלום וידאו של התקף). אם צריך לרשום התקף תוך ניטור EEG - הדבר ניתן להעשות ברוב בתי החולים הגדולים במרכז הארץ (איכילוב, שיבא, בילניסון, אסף הרופא), ואני משער שגם ברמב"ם בחיפה. יש מקרים שניתן להוציא בניתוח את הרקמה ממנה יוצא הגידול. אם מדובר באונה טמפוראלית -- סכויי ההצלחה (חיים ללא התקפים נוספים) נעים בין 60-90%. מתח נפשי יכול להחמיר התבטאותה של אפילפסיה, בחלק מן האנשים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים