פענוח EMG כאבי בירכיים ופרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

24/06/2017 | 13:32 | מאת: שרה

אני בת 66 סובלת מכאבי בירכיים וירכיים, זאת בתוספת לפיברומיאלגיה שיש לי, ביצעתי צילומי בירכיים וירכיים, הפענוח: אגן ופרקי ירכיים: הסתיידות בסמוך ל GT מימין, אי סדירות קורטיקלית ב GT משמאל והסתייגות בסמוך. בירכיים דו״צ: מנח מדיאלי של טיביה צו״צ. היצרות של מרווחי פרק מדיאלי דו״צ. התחדדות אמינות דו״צ. ביצעתי גם בדיקת EMG הפענוח: לציין כי קשה לי ללכת ולהרים את הרגליים. הבדיקה בוצעה לפי הנחית הנבדק עקב חוסר מידע על המצב הנוירולוגי מדויק בהפניה לא נמצאה עדות לנזק לעצבי המפורזלת ושורש L3RT משמאל אין פעילות ספונטנית בואסטוס ולא הפעלה רצונית עקב כאבים באגן. נראה כי הפניה להערכה אורטופדיה למפרקי הירך והברך יהיה הרבה יותר פרודוקטיבי. יש לבצע הערכה קלינית לצורך קורלציה להערכה הנוירו פיזיולוגית ולקבוע את חומרת הליקוי הקליני. Femoral is Moror left Inguinal - vast us Lat. 3.85. 1.77 Femoral is Motor Right Imguinal - vast us Lat. 4.25. 0.88 אודה לך על תגובתך, ומה עלי לעשות אם בכלל

לשרה שלום, פני למי שהזמין את הבדיקות להסברת הממצאים ולהמשך טיפול. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים