אבחון בעיה במערכת אוטונומית לאחר תאונה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/05/2017 | 22:16 | מאת: ערן

שלום רב, לפני בערך שנה עברתי תאונה שככל הנראה גרמה לנזק מוחי תפקודי. לאחר התאונה נצרכתי כמה שבועות לכמויות עצומות של מלח ומים כדי לתפקד. מאז אני סובל מבעיות קוגניציה, התקפי חרדה, לחץ דם שמגיע ל 240/140. הבעיה הכי קשה היא שאיני יכול לשאת מאמץ כמו בעבר, אני פשוט מרגיש שאני מתמוטט, במבחן מאמץ לחץ הדם הגיע ל 210/110 לאחר שמונה דקות. בנוסף לכך בקיץ כשאני מזיע אני חייב לקחת מלח כדי לתפקד אך אני מרגיש שאני על סף עילפון. ברור שזאת מחלה נוירולוגית אך איך אפשר לדעת בדיוק מה הבעיה ? האם MRI אמור לאבחן בעיות במערכת האוטונומית ? הבנתי שיש היום טכנולוגיית DTI , האם זה יכול לעזור ? תודה על העזרה.

לערן שלום, החל בפניה לנוירולוג ליעוץ פרטני מסודר. יתכן שיבחר להתיעץ גם עם נפרולוג להבין ולטפל בבעית לחץ הדם ווסיות המלחים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/05/2017 | 21:33 | מאת: ערן

שלום ותודה על תשובתך, אני כבר מטופל אצל נוירולוג ונפרולוג, יש לי אבחנה שיש בעיה במערכת העצבים האוטונומית ואני לוקח טרנקסל ואמלודיפין. האם אפשר לבדוק יותר לעומק מה הבעיה ? מבחני הולכה עצבית emg ? האם יש בדיקות דם מיוחדות כדי לאבחן חוסר איזון כימי ? תודה,

22/05/2017 | 23:05 | מאת: ערן

שוב שלום, ביקרתי מאז התאונה אצל המון רופאים ועד להיום לא ידעתי את הסיבה למה שהתרחש. מדוע רק כמה ימים לאחר הפגיעה היתה הקריסה המוחלטת במצבי הנפשי והפיזי ? בתשובתך כתבת "וויסות מלחים", התחלתי לבדוק בגוגל אוסמולליות ומצאתי את זה : Primary and secondary brain injury https://en.wikipedia.org/wiki/Primary_and_secondary_brain_injury הטראומה הראשונית היא לא הסוף אלא מובילה לאירוע נוסף. שכן שלי שהיה לידי בקריסה לאחר כמה ימים חשב שיש לי אירוע מוחי. זה מדהים אותי כמה חוסר ידע יש בעולם הרפואה. גם את הסימפטום של המלחים לא מכירים: https://en.wikipedia.org/wiki/Cerebral_salt-wasting_syndrome מצאתי את הכול לבד בגוגל. יש צורך חזק לשפר את הידע בתחום הטראומה במיוחד בארץ שלנו. רופאים במרפאות ובמרכזי רפואת חירום לא יודעים כלום על פגיעות טראומתיות, אומרים שהכול נפשי וזהו. מוזר שבשנת 2017 למרות כל אמצעי התקשורת יש כל כך מעט ידע. עזרת לי יותר מכל הרופאים שטיפלו בי. תודה, ערן

שמחתי לעזור, המשך לעבוד עם רופאיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים