מדוע פציאליס מופיע מהר - תוך שעות אבל נעלם בחודשים . . .

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

26/03/2017 | 01:13 | מאת: שי לפידות

שלום רב יש לי פציאליס כחודש וכבר מתחילים שיפורים מזערים בעקבות שיחות רבות בפורומים רבים העולם עם אנשים במצבי הופתעתי לגלות שכמעט אצל כולם השיתוק קרה תוך שעות !!! חלקם סבלו מכאבי ראש בצד , אחרים מכאבים בצואר או באוזן ועוד כל מיני סימנים מוקדמים - אבל השיתוק הפיזי קרה בשעות ! יש לי 2 שאלות בנושא ברשותך: 1) מה הסיבה שהסימטום הפיזי של פציאליס - השיתוק , קורה כל כך מהר ? 2) מדוע לוקח כל כך הרבה זמן הריפוי של משהו שקורה תוך שעות - וזו לא חבלה פזית כמובן ? מודה לתשובתך

לשי שלום רב, סברה רווחת היא ששתוק הפציאליס נובע מלחץ זמני על העצב במסלול צאתו מן הגולגולת. המהלך המהיר של השתוק נובע מן המנגנון: לחץ פוגע תחילה בניקוז וורידי מקומי, ועל ידי כך יש פגיעה באספקת הדם לעצב -- מנגנון שדומה לשבץ, אבל ברמה של סיבי עצב. ההחלמה האיטית נובעת מכך שקצב ההתחדשות של העצב לאורך מסלולו, אם קורה, וקצב חיבור סיבי שריר שנותקו מן העצב שלהם לסיבי עצב שנותרו בחיים, אם קורה -- אלה תהליכים איטיים. בברכת בריאות והחלמה מלאה, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים