מצבים משתנים מה כוון לברור

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/03/2017 | 19:50 | מאת: איתן

אבי בן 81 עבר לפני חצי שנה שבץ בפונס תתחריף. נראה בmri . כעת השתפר חזר ללכת רגיל. יש לו מעט חוזר יציבות אחרי שנפל פעמיים. הבעיה היא שינויים בזכרון לטווח קצר ובחודשיים האחרונים יש לו שעות שהוא עייף כי הוא ידן עם התעוררויות רבות לשתן פרוסטטה. שמנו לב שכשהוא מתעורר משינה בצהריים או אחהצ מצבו יותר טוב. אבל נוספו גם מעט מחשבות חריגות שמתקשרות לארועים מציאותיים אבל מסקנות מאוד בקצה ההסתברות של הדברים בוחר באופציה הכי לא סבירה. יש לו גם בלבול בעובדות- מה אני אמרתי כך וכך? כשהוא חד הוא מנתח מצבים מהר וחד לפעמיים הרבה יותר טוב מאתנו בעיקר מצבי סביבה אנודים. מצעניין בחדשות מאוד מדבר לעניין. מה פשר איבוד המיקוד הזה והשינויי לאחר שינה. יש ליחס זאת רק לבעיות השינה והגיל? או שיש משהו אחר. אציין שלמרות השבץ. הוא מתעקש להיות עצמאי בבית לבד. ופעיל מאוד היה ספורטאי עם מדמעת עצמית יוצאת דופן. תרגילי התעמלות מוטיבציה לא מוותר מציב יעדים ומבצע. חביב על בני אדם חברותי.

לאיתן שלום רב, מה שאתה מתאר מעלה חשש לבעיה נוירולוגית. קח את אביך לנוירולוג כדי להבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים