מה אומר פענוח ה CT ?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

23/01/2017 | 17:44 | מאת: תמר

שלום לך, אני בת 60 ולהלן פענוח של צילום CT מוח: בסריקת העצמות בסיס הגולגולת נצפו תאי המסטואידים, המערה הספנואדילית ותאי האטמואידים- ללא סטיות. החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע. בחתכים העל-טנטוריאלים הודגמו הגרעינים הבזאליים, הקופסית הפנימית והטלמוס ללא סטיה. החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיים מורחבים בציר הרוחבי יחסית לגיל. קיימת הרחבת הפיסורות הסילבאניות. קו האמצע שמור ואין עדות לאפקט מסה. בחתכים הגבוהים מבנה החומר האפור והלבן תקין ללא עדות להעשרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. יש לציין הבלטת החריצים על חשבון קפלי המוח. מה זה אומר? האם עלי לגשת לנאורולוג ? תודה תמר

לתמר שלום, פני לרופא שהזמין את הבדיקה. אם תרצי פירוט על ידי נוריולוג -- בקשי הפניה אל נוירולוג. הגיעי עם הדיסק עם הבדיקה. בברכת בריאות,[ כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים