רכישת התנהגות והרגלי למידה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/12/2016 | 22:06 | מאת: ברוך

לא בטוח שזה המקום הנכון לשאלה אז מחילה מראש. רציתי לדעת האם הרגלים והתנהגות חדשה נרכשת רק כאשר מופרש דופמין במוח ע"י חיזוקיים חיוביים ורק על ידי כך נוצרים קשרים עצביים חדשים במוח. או שישנה עוד אפשרות לרכישת התנהגות חדשה שהיא ללא חיזוקים חיוביים וללא הפרשת דופמין.אלא רק ע"י הישנות הפעולה עוד ועוד ,האם גם שאני חוזר על הפעולה עוד ועוד(ללא דופמין וללא וחיזוק חיובי) אני מצליח ליצור קשרים עצביים במוח ולרכוש הרגל?

לברוך שלום, החזרה היא הבסיס ללמוד, או באנגלית: Repetition is the mother of learning. אם נהנים - זה בונוס. בברכת למוד מהנה, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים