פטירה מ COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

01/08/2011 | 10:34 | מאת: ליאורה

שלום רב, אבי נפטר לפני כחודשיים בגיל 76 מ COPD לאחר שתפקודי הריאה שלו הידרדרו במהירות ולאחר ששהה 3 שבועות בביה"ח ושבוע בטיפול נמרץ.לפני כן הוא סבל מתסמינים בערך כ- 6 שנים למרות שהרופאים לא הגדירו את המחלה. ברקע מחלת דם CLL וצינתור עקב התקף לב. אבי היה חשמלאי ופועל בניין כל חייו. האם נכון יהיה לומר שמחלה זו הינה תוצאה של עבודתו באתרי בנייה במשך כל השנים? כל טוב, ליאורה

מצטער לשמוע על מותו של אביך לגבי שאלתך - 85% ממקרי ה COPD הם כתוצאה ישירה של עישון סיגריות. נתונים אלו הם נתונים הנכונים למדינת ישראל. שאר 15% קשורים לאסטמה ממושכת, חשיפה לגורמים סביבתיים ותעסוקתיים ולגורמים גנטיים. לגבי אביך - כדאי לדעת האם היה מעשן - אם כן אז סביר שמחלתו היתה קשורה לעישון יותר מאשר לכל דבר אחר. חשוב גם לראות את בדיקות ההדמייה - CT וכו' וכן את תיפקודי הריאות עצמן על מנת לקבל את מבנה המחלה הריאתית ואת חומרתה. בכבוד. דר נמרוד מימון.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה