טיפול ב cop d

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

30/11/2016 | 18:24 | מאת: אריק

שלום אבי היה מעשן כבד ואובחן כולה copd הרופאה אמרה שיש טיפול חדשני שכולל ניתוח עם סלילים הייתי רוצה לדעת יותר פרטים בנושא יצירת קשר עם הגופים המבצעים את הניתוחים הנל הבנתי שזה לא מוכר בסל הבריאות האם ביטוחי בריאות כגון ביטוח הראל משתתף בהוצאות הנל ?

שלום רב הנושא של טיפולים התערבותיים בסי או פי די צובר תאוצה. האפשרויות כוללות שימוש בשסתומים למינהם או בסלילים ויש להתאים את הפרוצדורה לחולה הספציפי - ביצוע תפקודי ריאות מלאים, מבחן מאמץ וסי טי לפני הפעולה, התאמת ההתערבות לפיזור המחלה - כל אלו מתבצעים מול רופא הריאות שמבצע את הפעולה כרגע הפעולה לא ממומנת על ידי אף ביטוח בריאות (גם בעולם אין ביטוחים שמממנים את הפעולה שעדיין לא הוכחה כיעילה מעבר למחקרים קליניים). שים לב שהעלות הממוצעת היא של עשרות אלפי שקלים. ממליץ לפנות למכוני ריאות שמבצעים זאת ברחבי הארץ - כרמל בחיפה, שערי צדק בירושלים, וולפסון מאיר ובילינסון במרכז וסורוקה בבאר שבע. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה