קוצר נשימה מבהיל

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

17/12/2015 | 20:36 | מאת: אביהו

שלום ד'ר מימון. אני בן 65 ולפני 3 וחצי שנים אובחנתי כחולה COPD במצב קשה , למרות זאת לא הצלחתי להיגמל מעישון. לאחרונה חלה התדרדרות במצבי ואני סובל מקוצר נשימה מבהיל גם במצב של פעילות קלה וצורך חמצן. הצלחתי להפסיק לעשן לפני יומיים. האם יש תקווה כלשהיא שקוצר הנשימה ישתפר ??

שלום אביהו מחלת ה COPD מתאפיינת בהתלקחויות פתאומיות שגורמות להחמרה בקוצר הנשימה והשיעול ויש לכך טיפול כמובן.. ממליץ לפנות כבר מחר לרופא המשפחה שייתן לך טיפול בהתלקחות - אנטיביוטיקה משאפים אינהלציות וסטרואידים. המשך בגמילה מעישון, בקש להשתתף בתוכנית שיקום ריאות וקבל את החיסונים המקובלים בהצלחה דר נמרוד מימון

18/12/2015 | 00:22 | מאת: אביהו

ד'ר מימון. אני כבר אחרי התלקחות ומקבל את כל האמצעים שהצעת. שאלתי היא האם יש קשר בין עישון לקוצר נשימה והאם הפסקת העישון אכן תשפר את המצב. אודה לך מאוד אם תשיב לשאלתי זו. אנא.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה