אבחון צילום חזה- הסבר

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

15/11/2015 | 07:37 | מאת: יוסי פרלמוטר

שלום דר' 15.11.2015 אני מעשן כ-50 שנה. בתקופה האחרונה מתלווה לשיעול הבוקר ליחה בהירה. ערכתי צילום חזה ובפענוח כתוב "אוורור יתר בשתי הריאות" ... שאר הנתונים לא מדאיגים. (גם בדיקות הדם שעשיתי בשבוע החולף, תקינות). מה ההסבר ? האם עלי לדאוג < מה עלי לעשות< מחכה לתשובות בתודה יוסי

ליוסי שלום אוורור יתר מתייחס לשינויים במבנה הריאות שליחת עם קשורים לעישון ממושך. מעבר להפסקת עישון (וזה ברור..) אמליץ ביצוע תיפקודי ריאות - ספירומטריה על ידי רופא ריאות. מעבר לכך יש דאגה של התפתחות תהליך אחר שאמנם הצילום לא מכוון לכך, אך השיעול המוגבר החדש במעשן - מחייב התקדמות להדמייה באמצעות CT חזה ללא חומר ניגודי. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה