מצוקה וחרטה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

01/11/2015 | 13:25 | מאת: אביבית

שלום ד'ר מימון. מתביישת אך בכל זאת זקוקה לעזרתך : אני חולת COPD קשה מזה כמה שנים. בחודשים האחרונים נקלעתי למצוקה נפשית וחזרתי לעשן במובן של :אחרי המבול. עד למעידה הזו לא צרכתי חמצן והסטורציה הייתה סבירה. משמצבי הנפשי השתפר לאחרונה הפסקתי לעשן , אך הנזק נראה לי בלתי הפיך - הסטורציה ירדה מתחת ל - 90 באופן קבוע , קוצר הנשימה קיצוני למרות כל המשאפים , פעולות שיכולתי לבצע קודם לכן אינן ברות ביצוע כלל. אני נואשת מהמצב. האם יש תקווה לשיפור לפחות למצב שהייתי בו קודם לכן ?? מצפה ומודה לתשובתך.

לאביבית שלום אל יאוש מעריך אני שההידרדרות הנוכחית הינה זמנית וכעת משהפסקת שוב לעשן - רמות הסטורציה יחזרו בהדרגה למה שהם היו. פעמים עישון מלווה בשיעול והצטברות ליחה ולאחר תקופה הריאות שוב חוזרות למצבן המקורי. להערכתי - את תחזרי למצב הבסיסי שקדם לעישון. דר נמרוד מימון

08/11/2015 | 16:16 | מאת: אביבית

דר מימון. תודה על תשובתך אך נתקלתי בבעיה שאודה לך מקרב לב אם תשיב עליה - צרכתי חמצן במשך 50 דקות במצב מנוחה והסטורציה אכן עלתה. כשניסיתי לעשות פעולה פשוטה לאחר מכן , הסטורציה ירדה מידית. כמה פעמים ביום מותר לצרוך חמצן ומהו אורך הזמן הדרוש? שוב מודה לך ומצפה מאוד לתשובתך.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה