COPD וכושר גופני

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

29/08/2015 | 11:10 | מאת: ריקי

שלום רב. אני חולת COPD אני רוצה להבין. האם מותר לי לעשות הכול בכושר גופני או שיש דברים שעלולים לגרום נזק למחלה (מבחינת כושר) וגם מי באמת מבין בזה ? תודה רבה.

שלום רב ההמלצה הכללית שאנו נותנים לחולים במחלת ה COPD היא שיש לבצע פעילות גופנית אירובית סדירה. הליכה מדי יום משפרת מדדים רבים כגון התלקחויות איכות חיים ועוד. שאלתך היא מכיוון אחר - האם יכול להיגרם נזק מפעילות גופנית עודפת ומה המגבלות לביצוע פעילות גופנית?? התשובה הנכונה (כמו בכל המצבים בחיים) היא שאין להיות קיצוני.. להתאמן מדי יום בשעות הערב או הבוקר המוקדמות ולא בשיא החום לדאוג לשתייה לפני ובמהלך האימון. לגבי המינון - אם תבצעי הליכה של חצי שעה מדי יום בקצב שלך או תשחי בבריכה - זה יספק את הצורך בפעילות גופנית סדירה. בהצלחה דר נמרוד מימון

03/09/2015 | 14:29 | מאת: שרה

ד"ר נמרוד הנכבד, האם פעמיים בשבוע אימון במכון ספורט בביה"ח מאיר ( אימון לחולי ריאה), והליכה פעם בשבוע של כ-2.5 ק"מ, ( כמובן עם אינטרוולים לאורך כל הדרך) מספקת לדעתך. בברכת שנה טובה שרה

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה