אחיות לעזרה ושמירה על חולי חסמת הריאה COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

12/08/2015 | 10:21 | מאת: שרה

ד"ר מימון הנכבד, מדוע אתם הרופאים הפנימאים המתמחים בריאות אינכם עומדים על כך שבכל קופ"ח תמצא אחות שעל שלט דלתה יהיה כתוב טיפול ריאתי. מדוע יש ל-סוכרת, יתר לחץ דם, ועוד ועוד מרפאות כאלה, ואילו לנו אין, אנחנו הולכים לרופא ריאות כשנדרש, או רופא משפחה. כמות חולי החסמת בהחלט מצדיק מרפאה שכזו, מה עוד שמספר החולים המאובחנים והלא מאובחנים הוא מאוד גבוה עם מקום 4 בתמותה חולים . האם הכל בגלל שחברות התרופות לא מוציאות את ידן מהכיס, משאפים ושאר התרופות הניתנות לנו , שוות לא מעט כסף. סליחה באם הארכתי. בברכה, שרה

שלום רב הנושא של מחלת COPD בהחלט לא היה במודעות של קופות החולים וארגוני הבריאות - עד לשנים האחרונות. ולדעתינו בהחלט יש מקום להקצות אחות ייעודית עם ביצוע בדיקות ספירומטריות רוטיניות תוך הדגשה של נושא הגמילה מעישון ואיתור מוקדם של מחלות ריאה. ענייני תקציב מאטים את תגובת הקופות אך להערכתי הדבר יקרה. תודה על פנייתך דר נמרוד מימון

21/08/2015 | 09:22 | מאת: נטע

כחולת COPE עם אמפיזמה אני בוחרת לענות לך מהצד של המטופלים. אני קוראת הרבה על המחלה, כולל באתרים של בתי חולים ואוניברסיטאות, ולצערנו אין היום טיפול "מרפא" של המחלה. יש טיפולים מקלים ומשמרים. אני לא רואה איזה תפקיד יכולה למלא מרפאה ייעודית בקופת החולים. כל כמה זמן מבצעים בדיקת ספירומטריה? ואגב, מדובר על כך שרופאי משפחה יצויידו בספירומטרים מצד אחד, ו הערכים הנבדקים בספירומטריה לא תמיד תואמים את המצב הסובייקטיבי של המטופל. עליך, כמו גם עלי ועל מטופלים אחרים, לראות רופא מומחה לריאות אחת לתקופה, שגם יקשיב לריאות וגם יעקב - בעיקר על מנת לשלול מעורבות לבבית למשל או ל"ד ריאתי. לשם כך קיימים מומחים. אני לא רואה מה יכולה להועיל אחות קופ"ח לחולי COPD יותר מאחות רגילה שממילא עוזרת עם אינהילציות אם לא עושים בבית, ומי שתלוי חמצן זכאי גם לביקורי בית להחלפתה ותחזוק בלוני החמצן. אל תרגישי מקופחת, כי זה לא עוזר. להיפך. ממליצה לך להתעניין על סדנת שיקום ריאות באחת מבתי החולים הגדולים ועל דעת הרופא המטפל שלך, שהרי לפני כן תעברי בדיקות מאוד יסודיות.מאחלת לך בריאות טובה.

25/08/2015 | 18:40 | מאת: שרה

נטע ולא רק נטעשלום רב, האם אתם יודעים כמה חולי COPD חולים במחלה שלא מאובחנת ומתים ממנה, בזמן שניתן היה לעזור ולסייע להם בין השאר ע"י אחיות בקופ"ח, בבדיקה רוטינית למעשנים, לנמצאים בסביבה אשר יכולה להזיק לריאות. ככל שנמעיט בהדגשים למחלה כך היא תעלה על גדותיה. כיום מחלת ה- COPD היא במקום הרביעי בתמותת החולים. לא מקבלת בשום אופן את ההתייחסות שלך, שזוהי מחלה אשר לא ניתן לרפאה במלואה והאם אין מה לעשות לאורך כל הדרך. עצם קיומן של מרפאות למחלה נעלה בקרב הציבור את חשיבות האבחנה והטיפול במחלה. לדאבוני מעבר לזה שאני חולה ב-COPD אני"קצת" מקורבת לנושא השרותים הנילווים של קופ"ח והמרכזים הרפואיים.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה