גז צחוק בטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

15/07/2015 | 21:34 | מאת: אפרת

האם כחולת COPD קשה מותר לי להעזר בגז צחוק בטיפול שיניים ??

16/07/2015 | 09:18 | מאת: adel

לאפרת בוקר טוב, קודם רוצה לומר לך שאני לא רופאה הכל מנסיון שלי כחולה כמוך במחלת חסמת הריאה. אם את רגישה ועושים לך רק ניקוי שיניים אפשר למרוח משחה שמרדימה את המקום. במידה ואת צריכה טיפול רציני כמו טיפול שורש אפשר לתת זריקת הרדמה מקומית, במצב שלנו לא מומלץ גז צחוק. בברכה ויום טוב לכולנו, אדל. מתי לא כדאי להשתמש בטכניקה זו גז צחוק? אין הרבה מקרים בהם השימוש בטכניקה לא מומלץ. חוץ ממקרים של מחלת נפחת (emphysema) או בעיות בחזה. השימוש בגז עדיין לא הוכח כבטוח לשימוש בשליש הראשון של הריון ולכן עדיף להימנע במצב זה משמוש בגז צחוק. בגלל שצריך לשאוף את הגז דרך האף, אי אפשר לעשות זאת במקרים של צינון ואף סתום. אין מצב של אלרגיה ל-N2O. הוא בטוח לשימוש גם לחולי אפילפסיה (מחלת הנפילה), חולי כבד, חולי לב, חולי סכרת וחולים במחלות כלי דם. השימוש בגז לחוק יעשה בהצלחה גם בחולים עם בעיות נשימה אך זה תלוי בחומרת וסוג המחלה. התייעץ עם רופא השיניים שלך!

שלום רב הסיכון בשימוש בחומרי הרדמה במחלת ה - COPD הוא בכך שנגרם דיכוי של מערכת הנשימה. על כן עדיף להשתמש בהרדמה מקומית על פני חומרים סיסטמיים העלולים להגביר את הסיכון לשאיפת חומרים לדרכי האוויר ולדיכוי המערכת הנשימתית. לא נערכו מחקרים בנושא זה כך שאין לי מידע מוסמך להעביר לך. אנא - התייעצי עם הרופא שלך שמכיר את דחיפות הטיפול בשיניים לעומת חומרת מחלתך הנשימתית. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה