איבחון של COP

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

14/11/2011 | 22:50 | מאת: צביקה

ד"ר שלום רב, לאחר שאבי נטל אנטיביוטיקה במשך כחודש, ללא תועלת לאחר שסבל מחום גבוה שיעול יבש ועייפות הוא אושפז בבית חולים משך תקופה של שבועיים לערך עם חום גבוהה ושיעול יבש,במהלך האשפוז נערכה בדיקה של כניסה לריאות (ללא נטילת ביופיסיה) דרך חלל פה, ולקיחת תרביות וצילומי חזה ו-CT וכמו כן מלא בדיקות דם. את כלל הבדיקות שלקחו הם גידלו, על מנת להוריד את החום הם החליטו על הפסקת האנטיביוטיקה דרך הוריד ומתן סטרואידים, קורטיזון (פריזסון) והיום לאחר שלושה שבועות ממועד שחרורו מבית החולים היה בבדיקה בביקורת אצל הרופא של המחלקה שם נמסר לו כי סובל מ-COP , אנו לא הבנו מה המחלה אומרת ונשמח לקבל יותר מידע, אבי חושש מזה ואינו רגוע ואיני יודע מהיכן אני יכול לשאוב מידע על מנת להרגיעו. אשמח לקבל הסבר קצר והאם זה חוזר או משאיר סימן או פגיעה בריאות .הערה: הוא עדיין נוטל את הקורטיזון אם כי היום הוחלט על הורדת המינון. המון תודה מראש, צביקה

צביקה שלום לאביך ככל הנראה יש סוג דלקת ריאות לא זיהומית שנקראת cryptogenic organizing pneumonia זוהי מחלה לא זיהומית בה הגוף בעצמו יוצר דלקת מקומית בתוך הריאות הטיפול בסטרואידים בדרך כלל יעיל מאד אם יש תגובה הריאות לא נפגעות כרונית והרבה פעמים מדובר בארוע חד פעמי אם כי חשוב לציין שהטיפול נמשך לפחות מספר חודשים יש לעקוב על ידי רופא ריאות באיחולי בריאות שלמה לאביך דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה