סיבוך של דלקת ריאות מ8/11

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

05/11/2011 | 02:09 | מאת: גלי

שלום רב, לבעלי (בן 39) היתה דלקת ריאות חזקה מאוד במהלך אוגוסט ומאז אינו מתאושש. טופל במספר אנטיביוטיקות ולא מפסיק להשתעל והגוף לרבות המערכת החיסונית אינם מתחזקים. מאז פעמיים התנפחה לא מאוד השפה פעם העליונה ופעם התחתונה, על רקע אלרגי. הרבה פעמים הוא טופס צינון על רקע אלרגי. התחושה שלי שכל המחלה היא הנוכחית היא סוג של אלרגיה. לאחרונה ביצע צילום ריאות נוסף שממצאיו: תסנין LLL נספג, קיים ציור ריאתי מוגבר.נאמר לו כי יש כנראה איזה שהוא זיהום שאינו ברור האם נובע מהדלקת שהיתה ו/או ממחלה אחרת. ממתינים לבדיקת CT בעוד כשבוע על מנת לבדוק האם הציור המוגבר ב-LLL נובע מברונכואקטזות? בדיקות דם תקינות לחלוטין. לאחרונה ביצע בדיקת Sputum Cult Polymo. Cells שתוצאותיה: תאי מוגלה Pus Cells) פחות מ-25 לשדה. תאי אפיתל יותר מ-10 לשדה. לעיתים קרובות ביותר נתקף בשיעול ונחנק. קבענו במקביל תור לאלרגיולוג. סליחה על האורך מאוד מודאגת וחוששת. האם אנחנו שאננים מדי? תודה מראש. גלי

גלי שלום שיעול שנמשך תקופה ארוכה יחסית לאחר דלקת ריאות הוא דבר מקובל אך נראה ש - 1. צילום חזה - בשיפור 2. אין חום לכן הפעולות שננקטו - הפנייה ל - CT חזה לחיפוש אחר ברונכיאקטזיס והפנייה לאלרגולוג לבירור של שיעול ממושך - הן במקום. לא נראה לי שלעת עתה יש צורך בפעולות נוספות. אם השיעול יימשך - כדאי להיות מופנים (עם תוצאות ה - CT) לרופא ריאות מומחה על מנת שיברר את השיעול הלאה - לדוגמא על ידי בירור של אסטמה, רפלוקס או סיבות אחרות לשיעול ממושך באיחולי החלמה מלאה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה