טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

08/10/2011 | 20:11 | מאת: הניה

שלום ד"ר מימון בעלי אובחן כחולה copd מזה כארבע שנים. בדיקות אחרונות FEV1 72%' לאחר מרחיב סימפונות 80% FVC 82?? סטורציה 96% הוא שואף באמצעות ספייסר פליקסוטייד וסרוונט פעמיים ביום. בלילות ישן עם מזגן ומאוורר בו זמנית. לא ברור לי מדוע אינו מקבל ספיריבה או את אונברז בריזהלר האם ספריבה עדיפה על התרופות שהוא מקבל? ומה זה שיקום ריאות? מדובר באדם עובד במשרה מלאה, עצמאי, בעל משרד אריכלים בן 67 בעוד כחודש יש לו ביקורת חצי שנתית, מה עלי לבקש או לדרוש עבורו? תודה רבה הניה

בכל המחלות הכרוניות וב - COPD בפרט יש להגדיר את המטרות הטיפוליות לפני תחילתו ולהתאימן לחולה שעומד לפניך - 1. שיפור איכות החיים 2. שיפור התיפקוד היומיומי והקטנת קוצר הנשימה בעת מאמצים 3. הקטנת ההתלקחויות של המחלה והפחתת כמות האישפוזים כרגע נראה שבעלך מטופל בשני סוגים של משאפים. לפני מתן המלצות ספציפיות חשוב לראות את בעלך להבין לא רק את הממצאים האובייקטיביים של תיפקודי הריאות אלא גם מיהו מה רמת הפעילות שלו ועד כמה המחלה משפיעה על חיי היומיום שלו בכל אופן על פי ההגדרות של סל הבריאות ספיריבה ואונברז מתאימים לחולי COPD עם FEV1 שקטן מ - 70% (ולבעלך יש 72%) נותנים אחד מהם ולא את שניהם ביחד (אם כי יש הגיון במתן משולב - סל הבריאות הגביל זאת לעת עתה על בסיס כלכלי בלבד) המשאף הסטרואידלי (הפליקסוטייד) מיעוד לחולי COPD עם FEV1 הקטן מ - 50% וגם כאן לא נראה שהוא מתאים לטיפול זה עם זאת - ההגדרות הן גמישות ובמפגש מול רופא ריאות מומחה ניתן להתאים את הטיפול שיתאים לבעלך - וכמו שאמרתי קשה מאד לייעץ ספציפית דרך האינטרנט לגבי שאלותייך 1. ספיריבה ואונברז הינם משאפים שעובדים במנגנונים שונים במשך 24 שעות להרחבת דרכי האוויר ולהקלת קוצר הנשימה בחולי COPD. הספיריבה הוא כמו האירובנט הוותיק והאונברז מקביל לוונטולין או לסרוונט - אך כאמור שני המשאפים החדישים הללו משיגים בשאיפה אחת השפעה שנמשכת 24 שעות 2. שיקום ריאות היא תוכנית המיועדת לחולי ריאות כרוניים קשים ובה מפעילים את שרירי הנשימה ושרירי הגוף על מנת לשפר את רמת התיפקוד הכוללת. היא כוללת בדרך כלל 12 מפגשים של שעה במשך 6 שבועות והיא הוכחה כמשפרת רמת תיפקוד מקטינה את כמות האישפוזים ומשפרת איכות חיים של חולי COPD 3. השאלות ששאלת אותי - הן אותן שאלות בדיוק שעליהן את אמורה לקבל תשובות מהרופא המטפל בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה