COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

11/07/2011 | 18:50 | מאת: ורד

אבי בן 77 חולה c copהגיע לטיפול נמרץ לאחר דלקת ריאות חריפה. כעת עבר לפנימית (טיפול מוגבר ) ומונשם עי מסיכה.סטורציות לא גבוהות אך עייפות מרובה. בשיחה עם הרופא נאמר לנו שאבי כבר לא יוכל לחזור הביתה ונצטרך למצוא עבורו מוסד סיעודי (לא שיקומי ). השמיים נפלו עלינו . אבי היה אדם פעיל עד לאשפוזזה . ואני שואלת : 1. למה הכוונה במוסד סיעודי ???האם אין אפשרות לשיקום? 2. באילו מוסדות מדובר ? 3. האם יש חלופה ביתית ? יש לציין שאנו בעלי אמצעים ורוצים את הטוב ביותר עבורו. תודה על תשומת הלב ורד

הי ורד צריך יותר פרטים על מצבו הבסיסי ומצב תיפקודי הריאות שלו אך באופן כללי ניתן לומר שחולים שהיו במצב בסיסי טוב - הסיכוי שלהם לעבור שיקום מלא הרבה יותר טוב. לגבי שאלותייך מוסד סיעודי הינו מוסד שבו יש מחלקות שונות בהתאם לרמת התיפקוד היומיומי ורמת העזרה והטיפול הרפואי הנדרש יש גם מוסדות כאלו שיש בהם מחלקות שיקומיות המוסדות מפוזרים בכל הארץ ותלוי גם בהסכמים שיש לקופת החולים שלכם תוכלו לקבל פרטים בעניין זה מעובדת הסוציאלית של המחלקה הפנימית. החלופה המקובלת הינה עובד זר - שיהיה צמוד לאביך ל - 24 שעות ההליכים לקבלת עובד זר יכולים להתחיל כבר במחלקה בה אתם נמצאים. הערכה שיקומית - נעשית על ידי פיזיוטרפיסט ומומחה לגריאטריה שהינו יועץ למחלקה הפנימית. החלמה מלאה לאביד נמרוד

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה