PULMONARY FIBROSIS

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

02/10/2011 | 21:19 | מאת: יניב

שלום רב, אני מחפש בנרות טיפול עבור אבי בן 80 שאובחן לאחרונה כחולה במחלה הנ"ל. למי כדאי לפנות בנושא והאם יש דרך לטיפול במחלה? בתודה מראש, יניב

יש נן מחלות שהטיפול שאנו יודעים לתת אינו משנה את מהלך המחלה ו PULMONARY FIBROSIS היא אחת מהן. בגיל צעיר יותר חולים עם מחלה זו עוברים השתלת ריאות - אך אביך לאור גילו לא יצליח לעבור את תהליך ההשתלה. מתן חמצן ומתן סיראן (זוהי תרופה שהוכיחה יעילות מסויימת בטיפול) הן האופציות היחידות. לגבי מהלך המחלה יש חולים שמחלתם יציבה, לא מתקדמת ולכן זוכים לחיים ארוכים וללא מגבלה נשימתית משמעותית - קשה לי לקבוע בנקודת זמן זו ועם המידע הנוכחי האם אביך שייך לקבוצת חולים זו. בכל מקרה - יש לדאוג למתן חיסונים ולבצע עד כמה שניתן פעילות גופנית אירובית. פרופסור מרדכי קרמר מנהל מכון ריאות בבילנסון הינו אחד הרופאים העוסק בתחום במרכז הארץ אך למעשה כל רופא ריאות מומחה מכיר היטב את המחלה וניתן לפנות אליו בהתאם למקום מגוריך. כדאי להגיע אליו עם בדיקת ה - CT ועם תיפקודי ריאות עדכניים. איחולי בריאות שלמה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה