לאחר הנשמה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

07/08/2014 | 23:06 | מאת: מאיר

שלום אדם מבוגר שהונשם כשבוע וחצי (לאחר ספסיס ודלקת ריאות), לאחר כמה זמן מהאקסטובציה העלה קצב נשימות ל 46. ללא ירידה משמעותית בסיטורציה. חובר ל BPAP לשעתיים, לאחר מכן הפסקה, לאחר כמה שעות שוב חובר ל BPAP בגלל קוצר נשימה. בדיקת גזים בדם לא הראתה על החמרה מאז האקסטובציה, וכן כמה שעות לאחר מכן. באופן כללי נראה שהוא מתאמץ בנשימה. האם זה מהלך תקין לאחר אקסטובציה? האם זה נורמלי שנזקקים ל BPAP לאחר אקסטובציה? כמה זמן לוקח עד שזה מסתדר? ושאלה חשובה. האם המאמץ הנשימתי בעצמו יכול להזיק ללב או למשהו אחר בגוף? תודה רבה

שלום רב מקוה שהוא עדיין מחזיק מעמד מבחינה נשימתית. האם זה מהלך תקין לאחר אקסטובציה? - זה לא אידאלי.. אך עדיף להיות מחובר לביפאפ ולא להיות מונשם. פעמים רבות אנו נזקקים לגישור הזה על מנת לעבור את הימים הקשים שלאחר ההנשמה. לעיתים גם נכשלים ויש צורך לחזור להנשמה מלאה. ולבסוף - המאמץ הנשימתי עצמו לא אמור להזיק אם נשמר החימצון ורמות ה - PH בדם בתחום התקין. דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה