דלקת ריאה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

07/08/2014 | 00:57 | מאת: ניר

שלום האם תיתכן דלקת ריאות בו בזמן שתרבית כיח יוצאת שלילית? באלו מקרים בודקים נוזל פלוריאלי? מדובר במצב של חום לאחר סיום אנטיביוטיקה דרך הוריד לטיפול נרחב לאחר דלקת ריאות. האם זה חלק מבדיקה לנוכחות דלקת בריאה? (כשיש לויקיציטים גבוהים + חום, תרבית דם וכיח ושתן ללא חיידקים)? תודה

ניר שלום למעשה ובאופן מפתיע בדיקת כיח לא תורמת בטיפול בדלקת ריאות על כן לא משתמשים בה בדרך כלל.. לגבי המשך החום - ביצוע CT יכול לקדם את הבירור של הסיבה להמשך החום, וניקור נוזל פלאורלי אם יש כמות משמעותית של נוזל.. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה