אינטובציה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

05/08/2014 | 14:26 | מאת: שימי

שלום חולה שנזקק לאינטובציה והנשמה בבית חולים לאחר קשיי נשימה ודלקת ריאות, א. כמה זמן ניתן להיות עם הטובוס עד שחייבים פיום קנה? ב. האם כשיש סיכוי טוב לגמילה מהנשמה נותנים יותר זמן לטובוס או שהקרטיריון אחיד? ג. האם גמילה מהנשמה תלויה בשיתוף פעולה אקטיבי של המונשם? אם למשל מדובר באדם סיעודי או דמנטי שלא ממש מתקשר ומשתף פעולה, זה שונה? תודה

לשימי שלום, הכל תלוי בחולה ובמצבו. אנו אומרים שלאחר כשלושה שבועות שהחולה עדיין מונשם הסיכוי לגמילה קטן וכדאי לעבור לטרכאוסטומי שאיתה קל יותר להנשים ולהעביר את החולה למוסד למונשמים כרוניים. אבל יש גמישות ולעיתים מתקדמים לטרכאוסטומי הרבה יותר מוקדם או מצד שני ממתינים קצת לאפשר גמילה (אם היא נראית קרובה).. בכל מקרה המהלך הוא הפיל וניתן גם לסגור את הפתח בקנה - אם לא זקוקים להנשמה יותר. דר נמרוד מימון

ולגבי חוסר שיתוף פעולה של חולי אלצהיימר - קשה יותר להעריך את מצבו הנשימתי של חולה שלא משתף פעולה וההחלטה יכולה ליפול לשני הכיוונים.. (הקדמה או עיכוב של הטרכאוסטומי..) דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה