גמילה מהנשמה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

10/06/2014 | 15:42 | מאת: מיכל

אבי, בן 68, חולה copd עם כ 25% ריאות, שוכב כבר שישה ימים במחלקה פנימית בהדסה עין כרם, מונשם ומורדם. כרגע לא מתכוונים לגמול אותו מהנשמה כי הריאות שלו חסומות, יש צפצופים, חרחורים והרבה ליחה. היום בדק אותו רופא בכיר (פרופ' בן יהודה)ואמר שעלינו להתכונן לעוד שבוע כזה (של הנשמה והרדמה). השאלות שלי: 1) כמה זמן בד"כ לוקח עד שמגיעים לגמילה? 2)האם יתכן מצב שבו הריאות לא יחזרו לתפקוד הקודם? ז"א שאבי יאלץ להישאר מונשם תמיד:( 3) האם חומרי ההרדמה על בסיס קבוע עלולים לפגוע לו במערכות אחרות בגוף? תודה רבה מראש בת מודאגת

למיכל שלום אביך נמצא כעת באחת המחלקות המעולות בישראל ובידיים טובות מציע לך לפנות עם השאלות האלו ממש לרופא הבכיר במחלקה שיתן תשובות שמתאימות למצבו הספציפי. נתונים רבים שיש לרופאי המחלקה בידיים אינם נתונים לי ועל כן תשובתי תהיה כללית ביותר. 1. אפשר להיות מונשם גם זמן ממושך ולחזור למצב הבסיסי. שיקום עשוי לעזור לזרז את התאוששות 2. חומרי ההרדמה לא פוגעים בדרך כלל במערכות הגוף. 3. גמילה מהמכונה תלויה במגוון גורמים שכוללים את מצבו הבסיסי של החולי ואת הסיבה שהביאה להנשמה מלכתחילה בהצלחה דר נמרוד מימון

12/06/2014 | 16:41 | מאת: מיכל

הוחלט לבצע טרכאוסטומיה:(

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה