מחלת copd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

18/09/2011 | 09:59 | מאת: adel

לדוקטור נמרוד שלום אני חולת copd תפקוד ריאות 30% מאפריל השנה לאחר התאוששות מחיידקים שתקפו אותי והרבה זמן לקיחת אנטיביוטיקה הרופא המליץ על 24 שעות חמצן. עד לפני חודש השתמשתי בחמצן 24 שעות לפני חודש הפסקתי בלילה עם החמצן בלילה הייתי על0.5 כמו כן במצב רגיעה כמו שאומרים, אם אני לא עושה כלום, אני מרגישה שאני לא זקוקה לחמצן, לכן גם במקרה הזה פחות משתמשת בחמצן. שאלתי היא האם זה מזיק להפסיק ורק לקחת במצב של פעולה? אני משתמשת בספיריבה ופעמיים ביום בסימביקורט. כמו כן אני במכון כושר שלוש פעמים בשבוע. גרה בחו"ל ופה הציעו לי להרשם להשתלת ריאות. האם תוכל לומר לי מה דעתך בענין זה גם? ברצוני לומר שאני בת 60 בתודה מראש אדיל.

שלום אדיל 1. חמצן מיועד לחולים עם סטורציות הנמוכות מ - 90%. אם במנוחה הסטורציה שלך נמוכה מ - 90% כנראה שאת זקוקה לשימוש בחמצן על בסיס קבוע. אם לא אז כדאי בכל מקרה להשתמש בשינה שחמצן שאז לעיתים קרובות יש ירידה בסטורציה אל מעבר למה שיש במצב ערנות. 2. לגבי השתלת ריאות - במחלת COPD השתלת ריאות משפרת מאד את איכות החיים אך אינה מאריכה חיים. התוצאות של מרכזי ההשתלות הגדולים בעולם מדגימות אחוזי הישרדות של 50% בלבד ל - 5 שנים. מצד שני יש לזכור שגיל הסף המקובל לביצוע השתלה עומד על 65 שנים והתור מרגע הרישום עד לביצוע ההשתלה הוא כשלוש שנים. לכן במקרה שלך הייתי ממליץ לך לבדוק אפשרות זו (ובישראל מרכז ההשתלות נמצא בבילנסון) - משום שאין לך מה להפסיד מפנייה שלך לשם ותמיד יש באפשרותך לעצור את התהליך. אפשרות נוספת שכדאי לך לשקול היא אפשרות של הקטנת נפח הריאות באמצעות ברונכוסקופ. כאן מדובר בפרוצדורה פשוטה שעשויה לשפר מאד את איכות חייך. המרכזים הישראליים בהם מבצעים את הפעולה הם - בילנסון, תל השומר ואני מבצע זאת בסורוקה. בהצלחה ובריאות שלמה דר נמרוד מימון

19/09/2011 | 09:25 | מאת: אדיל

לדוקטור נמרוד בוקר טוב ושלום רב בקשר לברונכוסקופ התענינתי ואמרו לי שאם יש לי אימפיזמה מפוזרת אני לא מתאימה לזה. זה מה שיש לי האימפיזמה מפוזרת בשתי הריאות. ברשותך רציתי לשאול אותך האם ידוע לך או שמעת שחמצן ממכר? מעניין אותי לדעת אם יש התמכרות לחמצן בתודה מראש אדיל

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה