חור בקנה הנשימה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

20/08/2013 | 21:58 | מאת: שר

שלום רב, סבי כבן 88 מחובר כמזה חודש לשכונת הנשמה עקב בעיות נשימה רבות.הציעו לנו בבית חולים לבצע לו חור נשימה בצוואר וחשוב לי לדעת בתור האפוטרופוס שלו שאכן הדבר לא יגרום לו לסבל מיותר ושאכן הצינור בצוואר מקל ולא ירע את שארית חייו תודה מראש

שלום רב ביצוע טרכאוסטומי (חור בקנה הנשימה) הינה פעולה רפואית יחסית בטוחה שמיועדת לחולים מונשמים שתהליך הגמילה אינו נראה קרוב. ההנשמה בחיבור ישירות לקנה הנשימה הינה בטוחה ונוחה יותר ולמעט אי הנוחות והכאב ביום יומיים שלאחר הפעולה - החולים סובלים אותה היטב. היתרון הנוסף של הפעולה הוא היותה הפיכה. כלומר במצב בו החולה אינו זקוק למכונת ההנשמה יותר ניתן לנתק את הצינור מהקנה, ותהליך ההחלמה הטבעי יגרום לסגירת הפתח בתוך מספר שבועות. לסיכום - אני ממליץ שלא להירתע מביצוע הפעולה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה