חרחור בנשימה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

16/08/2013 | 14:39 | מאת: יוסי

שלום בן 38 מזה כמה ימים בנשימה עמוקה יש לי חרחורים/צליל השתנקות. הדבר מתגבר בשכיבה, ובעיקר בשכיבה על צד ימין. כשאני שוכב על צד ימין יש קול משונה שמלווה את הנשימה והנשיפה, הקול הזה ממשיך לאורך כל הנשיפה, וגם קצת לאחריה (אני גם שומע וגם מרגיש את זה (כאילו איזה מנוע עובד בפנים). אין לי חום. יש לי מדי פעם שיעול (לא משהו דרסטי כמו בדלקת ריאות), אבל כמעט לא יוצא ליחה. על מה זה יכול להצביע ? מה עלי לעשות ? תודה

19/08/2013 | 21:04 | מאת: יוסי

שלום בן 38 (לא מעשן, בריא בדר"כ) במוצ"ש האחרון פניתי למוקד רפואי, בבדיקת הרופא נשמעו צפצופים דו צדדי, ובוצע במקום בדיקות דם (שיצאו תקינות) וצילום חזה, שלא הראה על דלקת ריאות. אך לאחר מכן הרופא חזר אלי ואמר שהתייעץ טלפונית עם רדיולוגית ולאור ממצאים שהיא זיהתה הוא מפנה אותי למיון לצורך חוו"ד מומחה ריאות ולשקול CT. אלו הממצאים : אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות. רצויה השוואה לצילום קודם והמשך בירור בהתאם ב - CT. במיון שוב חזרו על בדיקות הדם וצילום חזה, והשאירו אותי לבוקר לצורך חוו"ד של מומחה ריאות, אך בבוקר בדק את הצילום פנימאי נוסף והחליט לשחרר אותי מבלי להתייעץ עם רדיולוג או רופא ריאות (דבר שהיה נראה לי תמוה, שהרי הופניתי למיון במיוחד עבור בדיקת רופא ריאות ו/או CT), לדבריו מדובר בברונכוספאזם, והומלץ על אינהלציות ופרדינזון. בצאתי מבית החולים ביקשתי מהרנטגן אם אפשר פענוח כתוב של הצילום שנעשה במיון, והיום זה הוכן, זה לשון הפענוח : "הצללה תת סגמנטלית קטנה בבסיס האונה השמאלית, לב לא מוגדל." אם אפשר בבקשה לקבל הסבר על הממצאים בצילומי החזה, משמעותם, והאם נדרש בדיקה/מעקב כלשהו תודה

שלום רב קשה לתת חוות דעת ללא בדיקת הצילום ובדיקה שלך - עם זאת ועל להימנע מקרינה מיותרת של CT חזה - ממליץ על ביצוע צילום חזה לביקורת ואם הממצא עדיין קיים - אז לבצע CT איני בטוח שיש קשר בין הממצא בצילום לבין התלונות בכל אופן נשמע הגיוני להשתמש במשאפים לתקופת זמן מוגבלת כפי שהוצע לך.. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה