הורדת מינון תרופות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

10/02/2013 | 07:48 | מאת: גבי

שלום רב, אבי בן 69 חולה במחלת COPD כ 7 שנים. מטופל בסימבקור פעמיים ביום וספיריבה פעם ביום.בשנים האחרונות החל לעסוק בפעילות אירובית עם הטבה בנשימה. האם הוא יכול להוריד את המינון של הסימבקור לפעם ביום, הוא ניסה זאת למשך יומיים והצליח להסתדר עם מינון של פעם ביום? בברכה, גבי

שלום רב לסימביקורט יש שני מרכיבים פעילים - מרחיב סימפונות שעובד 12 שעות וסטרואידים במינון נמוך המחקרים מדגימים ירידה בהתלקחויות ובקוצר הנשימה עם עלייה באיכות החיים בשימוש של פעמיים ביום ואין מידע לגבי שימוש במינון נמוך כך שאין לי תשובה טובה בשבילך באופן כללי ניתן לומר שבטיפול תרופתי - עדיף תמיד להיצמד להוראות החברה תרגישו טוב דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה