נפחת בגיל 22?

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

04/02/2013 | 14:44 | מאת: אולגה

שלום ד"ר, אני בת 22 לאחרונה חשתי בחילה חולשה סחרחורות וירידה במשקל , משום מה הד"ר שלח אותי בין היתר הבדיקות לצילום חזה . התשובה שרשמו : הסינוס דיאפרגמתי השמאלי כהה , השטחת הסרעפת השמאלית, שינויים פיברוטים ואמפיזמתים בריאה שמאלית בעיקר בשדה התחתון. האבחנה המשוערת היא נפחת.. האם יש אפשרות שמדובר בטעות?? יש לציין שבגיל 11 עברתי ניתוח LT INTRALOBULAR LUNG SQUSTRATION , בריאה שמאלית באזור התחתון. אני בת 22 אומנם אני מעששנת כחצי קופסא ביום ב6 שנים אחרונות, אך האם זה יתכן ?.. קבעתי תור לתפקודי ריאות ולרופא ריאות . אך התור לרופא ריאות רק בעוד חודש, שבוע לפני החתונה שלי . ואני פשוט משתגעת מהמחשבות עד שיתנו לי אבחנה סופית.

לאולגה שלום האבחנה של אמפיזמה אינה מבוססת על צילומי חזה וסביר שהשינויים בצילום הם משניים לאותו ניתוח בילדותך נפחת בגילך היא מאד מאד נדירה - עד כדי כך שאישית מעולם לא נתקלתי במקרה כזה. עם זאת ממליץ לך עד להגעה לרופא הריאות לבצע CT חזה ללא חומר ניגודי על מנת לעמוד על השינויים שלאחר הניתוח בבסיס הריאה. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה