תרופות חדשות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

01/01/2013 | 15:32 | מאת: חנה

שלום קראתי בעיתון שנכנסו לסל הבריאות תרופות חדשות ל COPD אבי בן 85 וסובל מחסמת קשה עם תפקוד ירוד ביותר של הריאות ונעזר ב ביפאפ בלילה וגם בצהריים הוא נעזר במשאפים, אינהלציה + חומרים שונים לא זוכרת איזה תרופות בדיוק אבל האם תוכל לפרט איזה תרופות חדשות נכנסו לשימוש בשנה האחרונה? אבי מטופל במרפאת COPD בבי"ח מאיר תודה

לחנה שלום התרופה החדשה שנכנסה היא ONBREZ שאינה תרופה חדשה אך השימוש בה הורחב והוסרו המגבלות עליה. אם אביך חולה COPD קשה - אין בשורה חדשה בסל. למעשה אין בעולם בעת הנוכחית תרופות חדשות בעלות משמעות קלינית אמיתית שאינן מאושרות לשימוש בישראל. חולה COPD קשה מקבל שילוב של ONBREZ SPIRIVA ומשאף סטרואידלי. כל זאת ביחד עם חיסונים ושיקום ריאות פעם עד פעמיים בשנה. במקביל יש לאזן מחלות רקע אחרות - לדוגמא אי ספיקת לב או ואנמיה, ולטפל בהתלקחויות באמצעות אינהלציות אנטיביוטיקה וסטרואידים סיסטמיים. הרבה בריאות לאביך דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה