תרופות לcopd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

13/12/2012 | 15:53 | מאת: דליה

שלום רב, אני קוראת כתבה היום באתר הבריאות של וולה כי יש מגוון נוסף של תרופות לטיפול בcopd אך משיקולי תקציב אינן נכללות בסל הבריאות בישראל. האם אפשר לדעת מה הן התרופות הללו כי יש באפשרותי להשיגן במקומות אחרים בעולם. אני מאובחנת כחולת אמפיזמה copd בדרגת חומרה קשה. תודה על תשובתך.

דליה שלום קראתי כמוך את הכתבה שכתב פרופ פינק להערכתי כוונתו היא למיגבלות המוטלות בסל על שילובי משאפים לדוגמא לא כל החולים יכולים לקבל ספיריבה עם ONBREZ אך אם מדובר במחלת אמפיזמה קשה יש אפשרויות מקבילות לדוגמא מתן משולב של סרטייד או סימביקורט עם ספיריבה שטיפול כזה כולל את שני הסוגים של מרחיבי סימפונות עם סטרואידים בשאיפה. גם שיקום ריאות ניתן היום לכל החולים שמעוניינים בכך וניתן באישור רופא ריאות להגיע גם ל - 24 מפגשים בשנה קלנדרית. כך שלמעשה החולים הקשים (כמוך) אמורים לקבל את כל הטיפולים הקיימים ואין להם מה לחפש תרופות נוספות שאינן נמצאות בארץ. בריאות שלמה דר נמרוד מימון

14/12/2012 | 17:02 | מאת: דליה

ד'ר יקר תודה על תשובתך המהירה. אני נוטלת סימביקורט 320 בוקר וערב, ספיריבה פעם ביום. לעיתים כשאני יוצאת מהבית אני נוטלת פעמיים ברצף סימביקורט. לפני כשלושה חודשים הוזמנתי להשתתף במחקר ונוטלת דקסס בכדור פעם ביום. על באמת אינני מבינה את מטרת הניסוי מאחר שלידיעתי התרופה כבר אושרה. אני ממשיכה להשתתף אף על פי שהניסוי הוא מכביד וטורדני. אני לא מרגישה כל שינוי או תופעת לוואי מאלה המוזכרות בנטילת התרופה כך שנדמה לי שאני לא מקבלת את התרופה האמיתית אלא את הדמי.האם דרוש שיחלוף זמן על מנת לחוש אם הדקסס מועיל? לאחרונה אמר לי רופא ריאות בכיר ביותר ליטול אנברייז 300 בנוסף. אני זוכרת בוודאות שסיפרתי לו על תרופת המחקר שאני נוטלת וגם על כל המשאפים הנוספים. שאלותי הן: האם אפשר ליטול אנברייז ודקסס ביחד? האם אין קונטרדיקציה בין התרופות הללו? האם זה לא מסוכן? האם כדאי אולי לשקול ליטול אנברייז 150 בוקר ו-150 בערב, כלומר לחלק את המינון? כל זה במידה וזה לא מתנגש עם דקסס. המון שאלות יש לי כי אני כל כך מתקשה במאמץ הקל ביותר שאני מנסה כל דרך שאולי תקל עלי.התפקודים עומדים על 36% ביום טוב. אני מקווה שהבהרתי את שאלותי כראוי ואני נורא מחכה לתשובתך. אגב המתאמת של הניסוי אמרה לי שאין ליטול דקסס עם אנברייז ואני לא הבנתי אם ביגלל שזה מקלקל את הניסוי או פשוט מפני שאסור כי זה מסוכן. תודה על התיחסותך ועזרתך. חג שמח ושבת שלום מדליה

14/12/2012 | 02:12 | מאת: adel

לדליה אשמח ליצור איתך קשר חולה כמוך בדרגה שלך.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה