ניתוח בריאה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

08/11/2012 | 00:40 | מאת: אתי

אני בת 65 הובחנתי כחולת COPD משתמשת בבית במחולל חמצן ובלילה בביפאפ. עד לפניכחודש ימים המצב היה פחות או יותר נסבל, לא הייתי צריכה במשך היום כולו להשתמש במחולל חמצן ואם המצב היה מחמיר השתמשתי בסימבוקרט. לפני 10 ימים חליתי בשפעת קבלתי אנטיבוטיקה, ואני מרגישה שאני לא יכולה להיות בלי החמצן והמשאפים אפילו לו לרגע. אני נכנסת לחרדה מחשש לאשפוז, ולא יודעת כמה זה עוד עלול להחמיר. האם אפשר לעשות משהו נוסף למה שאני עושה עד עכשיו. שמעתי שיש ניתוח להקטנת נפח הראה. מה זה אומר?

לאתי שלום מה שאת חווה כעת הוא התלקחות של מחלת ה COPD התלקחות כזו מטופלת בדרך כלל בשילוב של אינהלציות תכופות חמצן אנטיביוטיקה וסטרואידים ההתלקחות עלולה להימשך שבועיים ואף יותר אך בדרך כלל לאחריה חוזרים למצב הבסיסי שקדם לה החלטה על ביצוע ניתוח להקטנת נפח הריאות או טיפול בהדבקה באמצעות פולימר עדיף שתיעשה בתקופה רגועה יותר ובכל מקרה התערבות כזו אינה נעשית בעת התלקחות אלא לאחר מספר חודשי רגיעה כדאי לך לפנות לרופא ריאות מומחה שם יבוצעו תיפקודי ריאות מלאים, CT חזה ולאחר מכן תתייעצי עמו לגבו האפשרויות הטיפוליות הללו שאינן מתאימות לכל חולי ה - COPD באופן כללי התערבויות אלו משפרות את איכות החיים של החולים במחיר סיכון מסויים מעצם ביצוע הפרוצדורהכאמור רק רופא מומחה בתחום יוכל להעריך מה הסיכויים מול הסיכונים במקרה הפרטי שלך בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה