ספיריוה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

14/10/2012 | 11:16 | מאת: אייל

שלום דוקטור, אני פונה אליך בשם אבי. הוא חולה COPD שעבר אירוע מוחי קשה בעבר, וכעת הוא מוגבל עם טרכאוסטום. רציתי לשאול אם יש לו אפשרות לקחת ספיריוה או משהו דומה, דרך הקנולה?. בנוסף שמעתי שיש קצף מיוחד שמקטין את נפח הריאות, האם זה יכול להיות יעיל בשבילו, למרות שהוא לא חולה אמפיזה? בתודה מראש אייל

לאייל שלום ספיריבה היא תרופה מצויינת אך כדי לשאוף אותה יש להצמיד אותה לפה ולשאוף את החומר פנימה. איני מכיר מתאם לטרכאוסטומי. בכל אופן מתן אינהלציות של אירובנט 6 פעמיםך ביום משיג אפקט דומה ויכול להיות מבוצע דרך טרכאוסטומי. לא הייתי ממליץ ביצוע הדבקה לאביך שלאחר ארוע מוחי וללא אמפיזמה. בריאות שלמה דר נמרוד מימון.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה