התלקחות של copd וטיפול

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

28/09/2018 | 14:06 | מאת: רחל

שלום רב פרופ’ מימון, בעלי עבר כריתת אונה ימנית עליונה לפני שלוש וחצי שנים, בלי צורך בטיפול אחרי הכריתה. לפני הניתוח אובחן גם כחולה ב copd , הוא מעשן לשעבר. כל שנה יש לו לפחות התלקחות אחת ולעיתים יותר מאחת. הוא מטופל עם משאף רלוור ולפני חודשיים קיבל גם אינקרוז. הוא חלה השבוע , שיעול עם כיח מוגלתי ועכשיו גם פסי דם בהירים בכיח,מה שלא היה עד כה. מקבל כדורי avelox, קיבל את הכדורים כשהיינו בחו’ל. מחר מסיים את הטיפול, 5 כדורים בסך הכל.בבדיקת דם ראו סימני דלקת. הכיח עדיין מאד ירוק. מה ניתן לעשות, תודה וחג שמח, רחל

שלום רב נשמע כהתלקחות של COPD והטיפול באנטיביוטיקה מוצדק עם זאת הייתי מוסיף קורס קצר של פרדניזון במינון 40 מג לחמישה ימים. אם עדיין לא מרגיש טוב ועדיין שיעול דמי - יש לבצע צילום חזה ואפילו סי טי ריאות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

28/09/2018 | 18:43 | מאת: רחל

תודה רבה .

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה