תוצאות מטרידות זקוק לעזרה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

16/08/2018 | 00:24 | מאת: יוסי

פרופ' נמרוד שלום רב אני בן 48. סובל מאלרגיה לפריחה בעיקר נזלת מהאף ולגרון, מגיל צעיר. בשנים האחרונות התקפי שיעול עם ליחה שקופה לחלוטין ומאוד דביקה וצפצופים. פניתי לאלרגולוג, הוחל טיפול במשאף qvar לחצי שנה. פניה נוספת לרופא אלרגיה מאחר והפסקתי והתופעות חזרו. ולא עברו. נשלחתי עי רופא ריאות לבדיקה של תפקודי ריאות עם מטכולין. תוצאה: ממצא גבולי ונקבע עי רופא ריאות שלא קיימות בעיות בדרכי הנשימה. הופנתי ע"י רופא אלרגיה ל ct חזה עם חתכים דקים. דר', קיבלתי תשובה ואני מאוד מוטרד. התור לרופא עוד רחוק, מבקש עזרתך: " ספק התעבות קלה של הדפנות של חלק מהסימפונות, אולי קשור לתהליך דלקתי של דרכי האויר. סיכום: התעבות קלה מאוד של דפנות של הסימפונות, יכול להתאים לתהליך דלקתי של דרכי האויר, כגון ברונכיטיס ד''ר נמרוד היקר. מאז התוצאות אני לא ישן בלילות. האם התוצאה היא חד משמעית ויש לי ברונכיטיס או שיתכן וזה יכול להיות משהו אחר ולא קטלני. לציין שמעולם לא עישנתי. כיום שואף פעם ביום qvar 100 והכל בסדר. ללא המשאף יש שיעול וליחה שקופה צמיגית. אשמח לעזרתך יוסי

19/08/2018 | 05:02 | מאת: יוסי

אוסיף ואציין פרופ', שמבחני נשיפה קודמים לפני שנה ולפני שנתיים היו תקינים ונקבע שאין בעיה בדרכי הנשימה.

שלום רב התוצאות אמנם אינן תקינות אך כמומחה הן לא מטרידות ובטח שאין שום סיבה לכך שמרוב דאגה שנתך תנדוד בלילות מדובר בדלקת הסימפונות בלבד שמגיבה היטב לטיפולים שונים ברונכיטיס איננה מחלה קטלנית בכלל כך שאין לך סיבה לדאגה אנא פנה לרופא הריאות לקבלת הסבר על הממצאים בהצלחה פרופ נמרוד מימון

ראה תשובה קודמת

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה