חמצן 24 שעות ביממה וקוצר נשימה אקוטי.

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

27/07/2018 | 17:48 | מאת: מימי

שלום פרופ' מימון. 2 שאלות לי אליך : 1.אני חולת COPD קשה . פיזיוטרפיסט נשימתי בכיר הורה לי לקחת חמצן 24/7 כולל בלילה. הסטורציה שלי במצב נייח נעה בין - 91 - 96 . ההנחיה שלו נראית לי מוזרה , מאחר שידוע לי שחמצן הוא תרופה. האם דרך זו מקובלת ?. 2. מה עלי לעשות בהתקף קוצר נשימה חריף ואקוטי כאשר החמצן אינו בהישג יד . ( במקלחת לדוגמא ) . מיליון תודות על תשובותיך.

שלום רב חמצן מיועד למצבים בהם הסטורציה יורדת אל מתחת ל 90% לעיתים בלילה - זה המצב ויש לאבחן זאת על ידי ביצוע מעבדת שינה. אם כן - יש להשתמש בחמצן בלילה. לגבי קוצר נשימה במקלחת - יש אמצעים להשגת שליטה בנשימה יש לבדוק האם באמת הסטורציה יורדת ואז להשתמש בבלון נייד ניתן לבקש השתתפות בתוכנית שיקום ריאות ששם ילמדו וייתנו לך כלים לשליטה בנשימה בעת התקף בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה