בועות אמפיזמתיות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

20/05/2012 | 19:34 | מאת: קארן

הי ד"ר מימון לפני כשבועיים עשיתי C.T עמוד שדרה צווארי אשר אובחן בו בלט דיסק בין חוליה C6 ל C7 עם לחץ על השק ההידוראלי. במקרה, נמצא ממצא נוסף שנמצא לי שלא קשור לאורטופדיה והינו: בועות אמפיזמתיות בפסגת הריאה הימנית ובקשה מטעם הרדיולוגית לשלוח אותי ל C.T חזה. אני בת 42,מעשנת 20 שנה, כקופסה ביום וטרם ידעתי בעיות ריאה למינהן חוץ מדלקת ריאות שהיתה לי לפני כשנה אשר התלווה אליו מצב של קוצר נשימה. בשנה האחרונה,אני מרגישה כאבים בריאות שמגיעים מדי פעם ליום או יומיים ואז נעלמים כלא היו....וסה"כ אני בריאה ללא קוצר נשימה וגם בפעילות ספורטיבית שאני מבצעת יום יום,אין לי קוצרי נשימה. נשללה בעיה קרדיולוגית ומומחה הריאות שבדק אותי לפני כשנה,בעקבות הכאבים בריאות שיש לי, אמר שאני בסדר גמור (ללא צילום) ,רק עפ"י מבדק נשימה אצלו במרפאה ושעליי מן הסתם להפסיק לעשן. הממצא החדש הזה ב C.T קצת מפחיד אותי,האם עליי להילחץ ולהיבדק שוב ע"י מומחה ריאות? או שהאם נכון כי בועות אמפיזמתיות יופיעו אצל כמעט כל מעשן? אשמח לתשובתך בתודה מראש קארן

לקטרן שלום בועות אמפיזמטוטיות קשורות לעיתים קרובות לעישון ועלולות לבשר בהמשך גם פגיעה בתיפקודי הריאות על כן ההמלצה שלי היא לנסות ולהפסיק לעשן שהדרך היחידה למנוע הידרדרות נוספת (הגדלת הבועיות + פגיעה בכוח הנשיפה) היא להפסיק לעשן לעיתים גם צימאון משמעותי בכמויות העישון עשוי לעזור והכלל אומר שכל סיגריה מחמירה בקצת ועדיף לעשן פחות מלעשות יותר פני בבקשה לרופא המשפחה לקבלת עזרה בהפסקת עיון ושוב לרופא הריאות על מנת שתקבלי ממנו הסברים יותר מפורטים לגבי הממצאים ב CT בהצלחה דר נמרוד מימון

21/11/2015 | 15:50 | מאת: אדי

עברתי תיקון מסתם מהצד . השאירו לי נקז ליומיים נוספים . בשל בועיות אוויר נאמר שאיןצלי נפחת ושזה אמור להיספג.10 ימים אחרי עדיין חש בזאת בעיקר בזמן שכיבה ואף ביתר שאת . מה זה יכול להיות ואילו בדיקות עלי לעשות .אודה על תשובה דחופה כל עוד אני במלונית ליד בית החולים.0545474209 אדי

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה