אם אפשר בבקשה הסבר בעניין נחרה ודום נשימה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

16/07/2018 | 01:04 | מאת: יניב

שלום אם אפשר בבקשה התייחסות לדברים הללו (מתוך אתר של רופאת א.א.ג): "כאשר יש חסימה במעברי האף או במצב של משקל עודף נוצר תמט באזור הלוע התחתון כלומר הדפנות לעתים יחד עם בסיס הלשון "נשאבים פנימה" מתמוטטים פנימה לתוך צינור האויר דבר שגורם הפרעה למעבר ורטט –רעידות בזמן הנשימה, שמפיקות את קולות הנחירה" שאלתי היא: האם הכוונה שאם לאדם יש הפרעות נשימה באף עקב סטיית מחיצה ו/או קונכיות מוגדלות, זה לכשלעצמו יכול לגרום לנחירות ואף לדום נשימה בשינה? והאם גם אם מדובר בדום נשימה בינוני/חמור? המאמץ הנשימתי דרך אף כשיש חסימה גורמת לוואקום בלוע? במידה וכן, האם הטיפול במחיצה ובקונכיות המוגדלות יפתור את בעיית הדום נשימה? כנ"ל לגבי משקל עודף, האם הורדה במשקל יכולה לרפא דום נשימה בכל מצב כולל דום נשימה חמור? תודה רבה תודה רבה

שלום רב דום נשימה בשינה היא תופעה המתרחשת בעיקר בדרכי האוויר העליונות וכמעט תמיד ללא קשר לבעיות באף ירידה במשקל עשויה לפתור דום נשימה חמור - אך כמובן לא תמיד יש לפנות למומחה ריאות שמבינים בהפרעות שינה במבוגרים. בניגוד למבוגרים - בילדים, הבעייה נפתרת כמעט תמיד על ידי רופאי אאג בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה