התלקחות אמפיזמה חסמת הריאה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

22/10/2017 | 10:38 | מאת: adel

שבוע טוב לפרופסור נמרוד מימון היקר, אני חולה באמפיזמה קשה. לפני שלושה שבועות הייתי באישפוז התלקחות קשה ראשונה שלי, מאז אני לא חזרתי למצב לפני ההתלקחות. מצבי לפני ההתלקחות היתה גם קשה, אבל לא כמו אחרי . הרופא אומר שזה לוקח לפחות שישה עד שמונה שבועות, אני מוגבלת מאד ויודעת שמצבי לא טוב, ויודעת שיכול להיות שלא אחזור למצב לפני . שאלתי היא: האם באמת לוקח כל כך הרבה זמן? בברכת שבוע טוב ומבורך, אדל.

הי אדל בהחלט לוקח זמן לחזור לרמה התיפקודית שמלפני ההתלקחות. יש להקפיד על ביצוע פעילות גופנית סדירה על מנת לחזק את שרירי הנשימה והמערכת המוטורית. בנוסף מומלץ להשתתף בשיקום ריאות שמאושר לחולים עם ספירומטריה הנמוכה מ 50%. יש להמשיך ולקחת את המשאפים באופן סדיר בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה