התקפי ברונכיט שהולכים ובאים

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

27/05/2017 | 19:10 | מאת: דודו

גיל 67 עם ברונכיט+אסתמה, אם אני עם נשימה טובה ואין בעיות הכול בסדר כך זה נמשך חודשיים, ופתאום הברונכיט הכרונית מתחילה לתקוף אותי וזה בא לידי ביטוי בליחה לבנה כל הזמן ובעקבות זאת שיעולים קשים במשך היום וחרחורים,ובעיקר בבוקר, וגם בזמן הליכה או פעילות ספורט אני מרגיש קשיי נשימה , ורק כשאני יושב קשיי הנשימה נעלמים , וממשיך לנשום טוב , השאלה שלי ברגע שיש ליחה האם זה אומר שנוצרה דלקת כתוצאה מהברונכיט הכרונית שיש לי, והאם כדורי אנטיביוטיקה יעזרו לסיים לקצר את התפרצות הנוכחית של הליחה והשיעולים , עד להתפרצות הבאה?? ואם לא מה ניתן לעשות לסיים את הליחה , כי זה מעין מחזוריות שהולכת ובאה, האם לא ניתן למנוע התפרצויות המחלה בעתיד??

שלום רב יש הרבה מה לעשות וניתן לעזור לך אל קודם כל יש להגדיר את בעייתך בצורה יותר טובה ביצוע תיפקודי ריאות, הדמיית בית החזה, מבחן מאמץ (אולי בתור התחלה הליכה לשש דקות) ביצוע אקו לב ועוד... יעזרו לאבחן את הבעייה על מנת לאבחן ולתת טיפול תואם (שמטרתו להקטין את כמות ההתלקחויות ושיפור איכות חייך ויכולת ביצוע מאמצים) - ממליץ לך לפנות למומחה בתחום הריאות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה