למה לא מצליחים למצוא "תרופה או עזרה" לחולי COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

07/05/2012 | 12:25 | מאת: ניר

אני בן55 וחולה 14 שנה ומשנת 98 עד היום כמעט לא זז כלום בעיניין שלנו זה מפני שכולם מבוגרים אז במילא לא צריך להשקיע או מה?

08/05/2012 | 17:31 | מאת: adel

הלו ניר אני גם חולה במחלה אי אפשר לרפא את המחלה, יש כמה דברים חדשים כמו הדבקה לאמפיזמה שלא מתאים לכל אחד. אם אתה רוצה להרגיש יותר טוב, מנסיוני, שיקום ריאות עוזר הרבה וספורט בברכה עדל.

09/05/2012 | 10:34 | מאת: adel

מחקר קליני לחולי COPD קשה מאת ד"ר נסים אריש (מומחה כמוני) | יום שלישי 08 מאי 2012 ב 22:35 בכל המרכזים הרפואיים הגדולים בארץ ,מתקיים מחקר קליני לחולים ב COPD קשה. המחקר הוא בתרופה ששמה "רופלומילסט " שיש לה מרכיב נוגד דלקת. התרופה מאושרת לשימוש בארצות הברית וגם באירופה.החולים המתאימים הם חולים הידועים כסובלים מCOPD קשה ומטופלים במשאף משולב(סרטייד או סימביקורט) במשך שנה, ובמהלך השנה האחרונה סבלו משני התקפים לפחות שבגינם טופלו בסטרואידים. למי שמתאים או מעוניין אשמח לתת מידע נוסף

לניר שלום מחלת COPD שייכת לקבוצת המחלות הכרוניות - כמו יתר לחץ דם, סכרת, אי ספיקת לב ועוד - אלו הן מחלות שהרפואה עדיין איננה יודעת כיצד לרפא. כך שמי שמוגדר כסובל מיתר לחץ דם סכרת אי ספיקת לב או COPD - תמיד יסבול מהמחלה. אך מצד שני הרפואה התקדמה ונותנת היום לחולי COPD כלים שמשפרים מאד את יכולת ביצוע המאמצים שלהם, מקטינה את כמות האישפוזים, מוריד את קוצר הנשימה ועוד ועוד. הכלים שיש כוללים תרופות (משאפים), ואמצעים אחרים כגון שיקום ריאות, והתערבויות אחרות. על כן אנו נמצאים היום במקום אחר לגמרי מבחינת טיפול בחולי ה COPD יחסית לאיפה שהיינו לפני 10 שנים והציפייה של כולנו היא שטיפולים חדשניים שהדרך יקדמו עוד את הטיפול בחולים. בהצלחה דר נמרוד מימון

01/12/2012 | 15:51 | מאת: אריה

יש סוג של עזרה - פעילות גופנית - שבמצבים מסוימים יכולה לעזור לחולים אלה. אני בן 85. אסתמטי מלידה. ה-COPD נתגלה אצלי לפני כ-14 שנים. מאותו רגע שהבנתי שלמעשה אין תרופה או טיפול שיוכל לעזור לי - החלטתי לטםל בעצמי בעזרת פעילות גופנית: תרגילים והליכה. אני ממליץ בחום לב על "טיפול" זה. ובעיקר על היכה נורדית, כל יום אם אפשרי.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה