התקפי חרדה-- חולה -COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

01/01/2017 | 16:29 | מאת: שלמה

בתוך המקלחת בזמן שאני רוצה להתקלח אני רק פותח את המים אני נכנס לחרדה ומיד מקבל התקף של חוסר נשימה חמור, ואני נימנע מלהתקלח , כמו כן אני ניתקף בחרדה ,שמה אקבל התקף של חוסר נשימה בזמן שהותי מחוץ לבית ולכן אני מחליט לא לעשות זאת כדי לא להיכנס לסיטואציה הזו , אשמח לקבל מידע לשיפור המצב. תודה !!

09/01/2017 | 08:07 | מאת: adel

לשלמה בקשר להתקפי חרדה אני גם חולה במחלה . מה שאני מציעה לך, בקשר למקלחת: יש לי כסא מפלסטיק קבלתי דרך קופת חולים אני בחו"ל לא יודעת אם בישראל קופת חולים נותנת גם, (אתה יכול לשאול ביד שרה) שאני יושבת עליו במקלחת וזה חוסך מאמץ. אם אתה חי לבד ממליצה לך להזמין לחצן מצוקה יש לזה גם צמיד שאפשר להתקלח איתו ונותן לך הרגשת ביטחון. אם אתה לא לבד תבקש שיהיו קרובים למקלחת במידה ותצטרך עזרה ולהשאיר דלת קצת פתוחה זה נותן ביטחון. אני ממש מדברת עם עצמי לפני שאני מתקלחת שאני הצליח ושהכל בסדר, במידה ויש חנק אני נושמת ומוציאה אוויר לאט עם שפתיים קפוצות, לאט וארוך מקווה שאתה מבין למה שאני מתכוונת. בקשר ליציאה מהבית: אנחנו מרגישים בבית יותר בטוחים וברגע שאנחנו צריכים לצאת המחשבה רק שלא יקרה משהו מכניסה אותנו כבר ללחץ לכן אני שוב מדברת לעצמי שהכל יהיה בסדר. עשר הדקות הראשונות הכי קשות בהליכה. לא שוכחת לפני היציאה לקחת איתי טלפון, כסף, את רשימת התרופות שאני לוקחת,משאף למצוקה. לפני שאני יוצאת מהבית אני מרוקנת את שלפוחית השתן ולא יוצאת עם בטן מלאה זה מיקל על ההליכה, בכל אופן לי. אני עם חמצן וכמובן בפעולה אם בלהתקלח או בהליכה אני מגבירה את החמצן. לסיום רציתי לציין שיש יום ימים שאני מרגישה כבר על הבוקר שזה לא היום שלי, יום רע אני קוראת לו. ביום הזה אני לא מתפקדת וזה כמובן מכניס ללחץ, אז שוב לא קל אני מנסה להרגיע את עצמי שזה רק יום לא טוב וגם מתקשרת לחברה שחולה במחלה וזה עוזר. מקווה שיכולתי קצת לעזור, ומקווה שיהיו עוד אנשים שאולי יוכלו גם לתת עיצה כל שהיא בברכה אדל.

שלום רב מפנה אותך לתשובתה המפורטת של אדל מסכים עם כל מילה תודה אדל דר המרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה