אונברז והפרעה במצב הרוח.

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

02/04/2012 | 00:29 | מאת: מוריה

mmmאני חולת copd טופלתי עד לאחרונה בספיריבה ובסרטייד דיסקוס 50/500 מ"ג. לפני כשלושה חודשים נעשה שנוי בתרןפות וכיום אני מטופלת באמצעות אומברז ספיריבה ופליקסוטייד דיסקוס 500 מק"ג. במקביל לשנוי התרופתי חל אצלי שנוי במצב הרוח, האם ידוע קשר בין דיכאון לשמוש באונברז? האם יש לשקול חזרה לטיפול התרופתי הקודם?

למוריה שלום נטילת תרופות תמיד תהיה כרוכה בפיתוח תופעות לוואי שונות ובמחקרים הגדולים שביצעו לפני אישור onbrez לשימוש נרחב נמצא קשר למספר תופעות לוואי שהמשמעות ית ביותר הינה שיעול קצר מייד לאחר השאיפה לגבי דיכאון - אין שכיחות יתר של דיכאון אך הייתי ממליץ בשלב הזה לנסות ולחזור לשילוב הקודם של סרטייד וספיריב ה

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה