וריקוצלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

13/04/2001 | 10:48 | מאת: חזי

שלום בעבר אובחן אצלי וריקוצלה- שאלתי היא מה הקשר בינה לבין פריון? באילו מקרים מבצעים ניתוח? תודה

18/04/2001 | 22:13 | מאת: ד"ר רון האוזר

חזי שלום הקשר בין וריקוצלה ופריון מתבסס על שכיחות גבוהה יותר של בעיות פריון בגברים עם וריקוצלה. מצד שני, לגברים רבים וריקוצלה ללא בעיה כלל. קיים ויכוח מתמשך לגבי הצורך וההתוויות לתיקון הוריקוצלה, הנובע משיפור לא ברור בפריון לאחר הטיפול. גישתי היא - יש מקום לתיקון במקרים של קיום וריקוצלה בנוכחות בעית פריון ונתוני זרע פגועים ובודאי אם יש ממצא של ירידה מתמשכת בנתוני הזרע.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע