ואריקוצלה ובעיית מורפולוגיה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

08/03/2001 | 23:52 | מאת: גלי

ד"ר האוזר שלום, אצל בעלי התגלתה ואריקוצלה בדרגה 2-3, לאחר שבדיקת זרע שלו לא טובה. הבעיות העיקריות היו מורפולוגיה - %5 תקינים ותנועתיות - 35% תנועה כעבור שעה ו 20% כעבור 4 שעות. שאלותיי הן: א) מה זה דרגה 2-3 ? ב) האם ניתוח או צינטור עוזרים בבעיית מורפולוגיה ? ג) האם יש לנו סיכוי להריון ספונטאני? או שעדיף להתחיל בטיפולים ? (הזרעות?) ברצוני להוסיף כי הנפח והריכוז בסדר - נפח 3.7 מ"ל וריכוז 50 מליון למ"ל. אנחנו מנסים 5 חודשים סה"כ. המון תודה מראש

20/03/2001 | 22:39 | מאת: ד"ר רון האוזר

גלי שלום דרגת הויקוצלה מציינת את מידת חומרת הבעיה ותלויה בעובי הורידים המורחבים. תיקון הוריקוצלה משפר בדר"כ את מדדי הריכוז והתנועתיות ופחות את המורפולוגיה. למרות נתוני הזרע קיים סיכוי להגשת הריון ספונטני, אולם לאור הנתונים הסיכוי נמוך ויש בקרוב מקום להתחיל בטיפולי פריון.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע