שאלה לד"ר האוזר

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

01/02/2001 | 16:53 | מאת: גיל

שלום אני רווק בן 32. לפניי שבועיים עשיתי בדיקת זרע לראשונה בחיי ע"פי בקשתי,כיוון שאני משתמש בפרופסיה(לעצירת הנשירה). אמנם ע"פי בדיקת הספרות המחקרית פרופסיה לא פוגעת באיכות הזרע אבל רציתי להיות שקט. אינני יודע מה היתה איכות הזרע לפני תחילת השימוש בפרופסיה(כדור ביום במשך כשנה). התוצאות מראות;VOLUME תקין-2.4 מ"ל מוטיליות תקינה 50% אבל ספירה של 18 מיליון למ"ל שהיא מתחת לתקין,ומורפולגיה של 4% (TAPPERED HEADׂ)ץ יתר הפרמרטים תקינים. שאלתי: 1*)האם התוצאות מצביעות על בעייה בפוריות.? האם ניתן לשפרה באמצעים ללא התערבות רפואית ישירה? 2)האם לדעתך יש איזשהו קשר בין איכות הזרע לשימוש בפרופסיה(על אף המחקרים שקראתי)?

06/02/2001 | 12:53 | מאת: ד"ר רון האוזר

גיל שלום תוצאות הבדיקה מצביעות על פגיעה מסוימת באיכות הזרע. תמיד מומלץ לחזור על הבדיקה לשם אישור ( יש תמיד וריאציות טבעיות בתוצאות, וכן להקפיד על הוראות מתן הדגימה !) הממצא של TEPPERED HEADS אופינית לוריקוצלה - כדאי לבדוק. לא ידוע לי על קשר עם התרופה הנ"ל.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע