וריקוצלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

07/11/2000 | 01:03 | מאת: אפי

1.רציתי לדעת יותר על נושא הוריקוצלה, והאם ניתוח בהכרח יביא לשיפור כלשהו? כמו כן ברצוני לדעת יותר על בדיקת הזרע- המרכיבים וחשיבותם

07/11/2000 | 01:36 | מאת: אפי

אפי כתב/ה: > >אצל בעלי אובחן וריקוצלה ולאחר סדרה של בדיקות וצילומים החליט האורולוג שכדאי לעבור ניתוח. בעלי עשה שתי בדיקות זרע ולהלן התוצאות:1. MORPHO NORMAL-במשטח תאים מועטים, MORPHO HEADLESS- CJKEO, SEMEN VISCOSITY-MODERATE, CONCENTRATION-5 MILION 2.MORPHO NORMAL- 50% MORPHO HEADLESS-40% , MORPHO DEF TAIL-10%, SEMEN VISCOSITY-NORMAL, CONCENTRATION-15 MILION רציתי לדעת אם לאור הנתונים הנ"ל ישנה אפשרות להרות, והאם כדאי לבצע הזרעה לאור הנתונים הקיימים ולאור העובדה כי גם ניתוח לא בהכרח ישפר את התוצאות. כמו כן כדי לנסות ולשפר את הסיכוי להריון טופלתי באיקקלומין במשך 3 חודשים - אך ללא הועיל. האם גם אני צריכה לעבור בדיקות כלשהם כמו צילום רחם לד"ג? >

07/11/2000 | 10:05 | מאת: אסתר

היי אפי, אני לא רופאה, אבל אני יכולה לספר לך על המקרה שלנו. לאחר שנה של נסיון להרות הרופא שלח אותי לבדיקות דם והכל היה בסדר. הוא נתן לי 3 חודשים איקקלומין עוד לפני שבדק את בעלי (מה שהיום נראה לי ממש לא נכון לעשות) ולאחר שנכשלנו שלח אותו לבדיקת זרע, בה התגלו נתונים דומים לאלו של בעלך - רק שאצלך לא כתבת את התנועתיות, שאצל בעלי היא מאד נמוכה - מתחת ל30% בד"כ. לאחר בדיקה אצל אורולוג התברר שהכל נגרם מוריקוצלה, בשלבים מתקדמים. המליצו לו לעשות ניתוח כי המצב שלו עלול להידרדר עוד יותר. לא מבטיחים שזה ישפר משהו. לגבי בדיקות וטיפולים. אני לא נדרשתי לעשות צילום רחם בשלב זה מאחר ויש סיבה טובה למה אנחנו לא בהריון. ניסינו 2 השבחות והרופאים אמרו שהסיכויים נמוכים (האופטימים שבהם אמרו 10% סיכוי להשבחה), ולכן עכשיו אנחנו מתחילים הפריה חוץ גופית. אני לא מצטערת שעשינו את ההשבחות למרות הסיכויים הנמוכים כי זו הכנה טובה להפריה. אני ממליצה לך לבקש שיפנו אותך למרפאת פוריות ע"מ להתחיל לנוע לכוון הנכון - איקקלומין לבד לא יעזור לכם. לצורך התחלת ההפריות נדרשתי לעשות בדיקת היסטרוסקופיה והתגלה שיש לי חלל רחם תקין. היא לא נעימה אבל קצרה מאד, וזה שווה את השקט הנפשי. שוב, אני לא רופאה ויכול להיות שהמקרה שלכם שונה , רק רציתי לספר לך מה עבר עלינו שתהיו מוכנה אם זה אצלכם דומה. דרך אגב, במקביל להפריות בעלי יעבור את הניתוח. בהצלחה רבה, חיזקי ואימצי, אני מאמינה שאם הולכים בדרך הנכונה זה מגיע, רק צריך הרבה סבלנות. אסתר

07/11/2000 | 20:04 | מאת: XXX

לאפי שלום ! אני גם מדברת מתוך ניסיון כדאי לכם להתיעץ עם הרופא על הבדיקות קודם כל!! ברמת מרפא ברמת גן יש רופאים טובים ואם יבחינו לך בוריקוצלה והרופא ימליץ על ניתוח אז כדאי כי זה ניתוח פשוט יום אישפוז אחד בלבד! וזה חתך קטן למעטה בצד הבטן בעלי עבר את זה זה כדאי בשביל שאולי זה יחסוך השבחה או הפריה בהמשך הדרך ותוכלו לעשות ילד בדרך הטיבעית והפחות מטישה !לאומת זאת צריכים לחכות חצי שנה עד לתוצאות מירביות וגם לא תמיד יש תוצאות הפיכות!!אז לקחת הכל בצורה קלה זה מה שחשוב להרגיע אחד את השני ולהתעודד כי הרפואה של ימינו מאוד התקדמה בשנים האחרונות בהצלחה ואתם מוזמנים לשאול ולהתענין!!!

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע