כמה זרע?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

19/12/2000 | 02:54 | מאת: אתי

למה צריך מיליונים של תאי זרע, אם בסוף רק אחד מפרה? למה צריך את כל השאר?

20/12/2000 | 23:16 | מאת: ד"ר רון האוזר

אתי שלום. אני מודה לך על שאלתך הנכונה. הזרעונים הנפלטים בזירמה מתחילים להווצר כ-3 חודשים קודם לכן באבוביות האשכים ועוברים מסלול ארוך בתוך צינורות מערכת המין. בזרע ממוצע שנחשב תקין יש חלק ניכר של זרעונים מתים או חסרי תנועה. בנוסף, גם בתוך מערכת המין הנקבית המסלול ארוך ולמרות שיוצאים לדרך עשרות ומאות מליוני זרעונים רק מאות אחדות מהם מגיעים למפגש עם הביצית בחצוצרה.

21/12/2000 | 21:28 | מאת: אתי

אם מגיעים כמה מאות לביצית? למה צריך אותם? רק אחד יכול להכנס?

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע