בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

17/12/2000 | 11:44 | מאת: ב.פ.

שלום רב, אני מנסה להכנס להריון כשנתיים. בשנה הראשונה היו לי שני הריונות אך שניהם הסתימו בהפלה בשבוע 7-8. מעל לשנה אני מנסה שוב להרות אך ללא הצלחה. בעלי עשה בדיקת זרע באיכילוב ומספר ערכים היו מתחת לנורמל או גבוליים. אינני יודעת אם פרמטרים אלה משמעותיים לכניסה להריון, והאם יש לך השלכה לגבי ההפלות (זרע לא איכותי וכד'..) להלן התוצאות הגבוליות והנמוכות מהנורמל: VOLUME 1.8 ML MOTILITY: 1 HR AFTER EJECTION 51% 4HR AFTER EJECTION 40% NORMAL MORFOLOGY ׂ(STRICT CRITERIA ׂ 8% שאר התוצאות היו בטווח הנורמל. אודה לך על תשובה מהירה.

20/12/2000 | 23:06 | מאת: ד"ר רון האוזר

בדיקת הזרע תקינה למעט המורפולוגיה. בעבר הוכחת כושר פריון - הרית פעמיים ! אולם אין לשכוח שעברת בינתיים 2 הפלות. יחד עם זאת יש סיכוי טוב להריון ספונטני נוסף. לאור חוסר הצלחה של מעל לשנה כדאי לבדוק ביסודיות אם הבעיה רק אצל בעלך. כיון שגם בדיקת הזרע לא לגמרי תקינה יש מקום לשקול טיפולי פריון. נתוני הזרע אינם הסיבה להפלה.

21/12/2000 | 12:13 | מאת: ב.פ

אני כבר עברתי את כל הבדיקות הרלוונטיות: בדיקות דם, בדיקות הורמונליות, היסטרוסקופיה, צילום רחם, והכל נמצא תקין. לכן אני חושבת אולי הבעייה אצל בעלי.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע